de Clown en de Koffer Alkmaar
Sinterklaas vraagt hulp aan Clown Niekie
                            op het Sinterklaasfeest.
 
ã copyright author
Monique van Schie
de Clown en de Koffer
Alkmaar - Noord Holland
fotografie Ariana Schroor
update 12 oktober 2019.  

Onderdeel van
www.dedecoratieballon.nl
www.clownsmeteenlach.nl
 
 
 

de Clown en de Koffer
Stil zitten is best moeilijk voor de kinderen in deze spannende Sinterklaastijden.
Dus niet stilzitten en kijken maar juist iets doen!
Sinterklaas heeft de hulp van Clown Niekie ingeroepen. Samen met de kinderen gaat Clown Niekie aan de slag met ballonnen.  Pietje Pepernoot heeft namelijk heimwee of Sinterklaas heeft hulp nodig van Clown Niekie.  Zelf doen is altijd een topper en met hulp van Clown Niekie maken we een  ..........? van ballonnen waar Pietje Pepernoot of Sinterklaas weer helemaal blij wordt.

Zo gaan de kinderen met enthousiaste verhalen,  een mooi ballonfiguur en fijne herinneringen aan uw Sinterklaasfeest naar huis.
De diverse Sinterklaasprogramma's zijn:

o        Programma Feesthoeden 1 uur 329,00 incl. 9 % BTW excl. reiskosten. Met spel, actie en ballonnen ga ik met de kinderen aan de gang. Dus niet kijken naar mij maar juist iets doen met zijn allen. Samen stappen we in de wereld van de ballonnen. Bij elke leeftijd bedenk ik weer wat nieuws inspelend op het Sinterklaasjournaal of iets anders actueels in deze Sinterklaastijd. Eerst vertel ik een ballonverhaal met een grapje, goochelen en een raadsel. Daarna gaan we lekker aan de slag. Ik denk dat het leuk is omdat het feest is en de groep uit kinderen waarschijnlijk bestaat uit allerlei leeftijden, feesthoeden van ballonnen te maken met verschillende technieken zodat van jong tot oud het voor iedereen een uitdaging is. Ik neem dan de ballonpompen mee en vele ballonnen in allerlei kleuren, vormen en maten. Met hulp van mij Clown Niekie gaan we prachtige en vrolijk gekleurde feesthoeden maken. Zelf doen is altijd een topper en samen met mij ,Clown Niekie, ga ik er voor zorgen dat de kinderen met ware kunstwerken van ballonnen en mooie verhalen aan jullie Sinterklaasfeest naar huis gaan.

o        Programma "Help Pietjes tekort " 1 uur 329,00 tot 50 kinderen incl. 9 % BTW excl. reiskosten. Meer kinderen mogelijk tegen toeslag.
De pietenboot heeft pech en Sinterklaas heeft hulp nodig om alle cadeautjes in de pakken en te brengen. Dus kinderen willen jullie leren pakjes versjouwen, over het dak lopen en klauteren om Sinterklaas te helpen. ( Pietengym waarbij eventueel de Pieten ter plekke kunnen helpen of voordoen) En natuurlijk maken de kinderen met hulp van Clown Niekie extra ballonpietjes van ballonnen die s 'nachts het werk willen doen tot de echte pieten weer terug zijn. Toevoeging programma mogelijk a 75,00 om HoofdPiet te maken tijdens het verhaal. De HoofdPiet blijft bij jullie achter als mooi aandenken aan jullie Sinterklaasfeest. Je kunt deze bijv. in de hal of kantine zetten.

o        Programma "Wie is verliefd op Piet" 1 uur 329,00 tot 50 kinderen incl. 9 % BTW en excl. Reiskosten. Een Sinterklaasverhaaltje over verliefd zijn. Clown Niekie is ook verliefd op de verliefd Piet. En wat komt daar nu uit de koffer? Tezamen maken we met de kinderen een toverstaf/pijl met hulp van ouders en helpende handjes van misschien Pieten bij het knopen en oppompen.

o        Programma "Pietje Pepernoot heeft heimwee" 429,00 incl. 9 % BTW excl. reiskosten. Het programma draait om Pietje Pepernoot die heimwee heeft naar Spanje en hoe de kinderen Sint kunnen helpen om Pietje weer blij te maken. We zetten eerst gezamenlijk met de kinderen van onderdelen een grote palmboom met kokosnoten en apenin elkaar. Tijdens het verhaal kunnen de kinderen raden wat het wordt.  Als Pietje Pepernoot dan binnenkomt waant hij zich net weer een beetje in Spanje. Vervolgens maken de kinderen zelf ook een kleine palmboom van ballonnen. Van te voren maak ik 50 kleine ballon aapjes die de kinderen in hun eigen palmboom zetten/hangen. De ballonnen palmboom blijft ook bij jullie achter als mooi aandenken aan jullie Sinterklaasfeest. Je kunt deze leuk in de hal of kantine zetten.
o        Programma "Je raad het nooit wie Opa Piet helpt op het dak" 429,00 incl. 9 % BTW excl. reiskosten. Op Opa Piet wordt oud maar hij wil nog zo Sinterklaas helpen met pakjes brengen. Op het dak klauteren is niet zo makkelijk meer en wie zou hem daar nou bij kunnen helpen. Samen met de kinderen gaan we oefenen hoe je nu pakjes omhoog moet brengen naar het dak. (Pietengym met kadootjes, stoelen en trap) En dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. In het verhaal bedenken we samen wie er nu toch heel hoog bij het dak kan komen. Uiteindelijk komen we op iets met hoge benen eneen lange nek zou de oplossing zijn. En dat is een  . Giraffe. Vervolgens gaan we een grote giraffe van ballonnen maken met hulp van Clown Niekie en wie weet helpende handjes van ouders en vrijwillgers.   
foto's genomen tijdens het Sinterklaasfeest in het Lauwershof Alkmaar
Clown Niekie komt in Alkmaar, Heiloo, Limmen, Castricum,  Bergen, Egmond, Schoorl, Heerhugowaard, Ursem, Schermerhoorn, Avenhorn, Zuid-Schermer, Driehuizen, Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude,  Niedorp, Warmenhuizen, De Rijp, Middenbeemster, Hoorn, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk, IJmuiden, Schagen, Den Helder, Zaandam, Amsterdam, Haarlem in Noord-Holland maar ook ver daarbuiten van Zuid-Holland tot Limburg en weer naar boven tot zelfs in Friesland  
Het gebaar van de jongen op het Sinterklaasfeest wijkcentrum de Oever Alkmaar zegt genoeg!
Yes ik heb Clown Niekie goed geholpen met de ballon hoofdpiet te maken.
Sinterklaasfeest bij
Energie Service Noord West
in Alkmaar.
Sinterklaasfeest bij wijkcentrum de Oever in Alkmaar.
Voor een kort Programma is het ballonverhaal geschikt:

Graag kleur ik uw Sinterklaasprogramma met mijn rode neus en ballonnen.
Ik, Clown Niekie, vertel een ballonverhaal met grapjes, goochelen, ballontruc en raadsel.
In deze spannende en lekkere tijden spelen de pepernoten natuurlijk een belangrijke rol in de trucs.
Want hoe tover je een pepernoot nou in een ballon en gaat de pepernootballon vervolgens naar de kapper!
Uiteraard heeft Clown Niekie ook de hulp en assistentie van de kinderen erbij nodig want anders is het feest niet compleet.

Vrolijke groeten,
Monique van Schie
Clown Niekie


Ook voor ballondecoraties in Sinterklaas thema kun je bij ons terecht! Zie voorbeelden ballondecoraties op blog pagina van www.dedecoratieballon.nl