de Clown en de Koffer Alkmaar
Mijn koffer

 
www.declownendekoffer.nl
 
In mijn koffer zit van alles of misschien wel niks. Elke keer is het weer een verrassing. Ik pas hem aan naar waar ik naar toe ga. In mijn grote koffer kan je schuilen, verstoppen en wie weet iets vinden. Mijn rood met witte stippen koffertje is altijd daar waar ik hem nodig voor heb. De koffer rammelt of de koffer is op weg. De koffer is mijn telefoon. De koffer geeft een moment van rust of van spanning om een eerste contact te maken met een kind van groot tot klein. En laten we nou eerlijk zijn, zijn we dat niet allemaal af en toe diep in ons hart.
 
 
Een mooi verhaal

Op een verjaardag kom ik binnen met mijn rode koffer met witte stippen. Eerst krijgt de jarige jop haar feestmuts. De speciale ballon is deze keer de 3 meiden van Totally Spice gemaakt uiteraard van ballonnen. Ik tik op mijn koffer en luister. Wat zit erin deze keer. We luisteren allemaal maar het blijft een vraagteken. Dan maken we hem open en ..... leeg.
Hoe kan dat nou. Grote schrik voor Clown Niekie. Misschien met een spreuk zegt één van de kinderen. Daar gaan we dan. Tikken, luisteren, de toverspreuk Hocus Pocus Pilatus Pas Simsalabim en open gaat hij. Weer leeg. Weer mislukt. Ik snap er niets van. Wacht even roept de jarige jop. Ik weet het. Ze rent naar haar speelgoedhoek en pakt wat speeltjes bij elkaar. Ogen dicht allemaal roept iedereen tegen elkaar. We zien niks. We hebben echt niets gezien.
Ok en daar gaat hij weer. Tikken, luisteren, de toverspreuk, de koffer gaat open en ...............
De kinderen roepen uit ; Het is gelukt. Wij kunnen toveren. Kijk maar wat een boel.
Dit is toch prachtig. Zo simpel en zo enthousiast hoe kinderen gewoon iets oplossen.

 
 
 
 

de Clown en de Koffer
© copyright author
Monique van Schie
de Clown en de Koffer
 
 
 
 
 
Een mooier compliment kan je bijna niet krijgen

Een tijdje geleden kwam een moeder naar mij toe waar ik ruim een jaar geleden op het partijtje van haar zoon was geweest. Ze vertelden dat ze dit jaar wat anders hadden gedaan op zijn verjaardag. Ze waren naar een klim en klauterparadijs geweest. Met stralende en enthousiaste gezichten renden en klommen de kinderen in het rond. Toch hoe verder het feestje vorderde zag de moeder haar zoontje onrustig worden. Hij keek regelmatig uit het raam en bleef in de buurt van de ingang spelen en hangen. Op een gegeven moment kwam hij naar haar toe. Mam waar blijft Clown Niekie nou? vroeg hij. Maar jongen dit uitje is het hoogteput van jouw feestje. Beteuterd stond hij te kijken. Maar zonder Clown Niekie is het niet echt mijn feestje. Mag Clown Niekie volgend jaar weer komen? Ja hoor geen probleem we gaan haar gewoon weer vragen om te komen. Dus ja ik behoor nu tot de klasse van oeverloze Dvd's die er elke keer weer ingepropt worden om voor de zoveelste keer te kijken en het verveelt nooit. Gelukkig voor u en de jarige heb ik vele verschillende onderdelen in het programma waar ik oneindig mee kan variëren. En heeft u een ander idee of wens dan bedenk ik daar iets nieuws mee.
Maar is dit niet een mooi compliment?  Voor mij is dit echt één van de mooiste complimenten die ik ooit heb gekregen.

Vrolijke groeten,
Clown Niekie


Clown Niekie komt in Alkmaar, Heiloo, Limmen, Castricum,  Bergen, Egmond, Schoorl, Heerhugowaard, Ursem, Schermerhoorn, Avenhorn, Zuid-Schermer, Driehuizen, Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude,  Niedorp, Warmenhuizen, De Rijp, Middenbeemster, Hoorn, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk, IJmuiden, Schagen, Den Helder, Zaandam, Amsterdam, Haarlem in Noord-Holland maar ook ver daarbuiten van Zuid-Holland tot Limburg en weer naar boven tot zelfs in Friesland