de Clown en de Koffer Alkmaar
 
 
 
 
 

de Clown en de Koffer
© copyright author
Monique van Schie
de clown en de Koffer

Om mijn ballonkunsten te verbeteren volg ik regelmatig workshops bij buitenlandse ballonartiesten in Nederland en in het buitenland. Bij de workshop van de Amerikaanse ballonartiest Robbie Furman in BelgiŽ heb ik geleerd hoe je ook grote ballonsculpturen kan maken met een bepaalde ballontechniek. Tesamen met 6 andere ballonartiesten, Group Extreme Twisters, hebben we vervolgens op verzoek van Mercedes Bens een oldtimer gebouwd op ware grootte van 4500 ballonnen in 2 vollen dagen. Een echte ballonnensportwagen. Het eindresultaat was een plaatje waar we reuzentrots op zijn. Met deze spectaculaire ballonkunst hebben we de televisie, autobladen en Telegraaf, Limburgse en Alkmaarse kranten gehaald. Hierover kan je meer lezen in de onderstaande links van de Alkmaar op Zondag en autosport.

Artikel in het autoblad Autosport.

Interview met Clown Niekie in de krant
Alkmaar op Zondag.

Door dit grote project heb ik vele nieuwe ideeŽn gekregen en geef ik nu ook regelmatig een teambuildingbijeenkomst voor bedrijven of allerlei soorten groepen. Samen aan de slag en samen met ballonnen iets creeren wat juist deze groep of dit bedrijf past. Elke keer weer verzin ik iets anders. Voor een bedrijf wat een nieuwe doorstart wilde maken met oud en nieuw personeel om in balans te komen gingen we samen grote balance ballen maken van ballonnen van wel 1 meter 55 hoog. Een ander voorbeeld is een vrijwilligersorganisatie die een akelige gebeurtenis wilde verwerken met iets ludieks. Daar heb ik samen met het trainingsbureau Bogaard Trainings Design een ballonritueel bij bedacht met veel loslaten, wensen, swingen en gewoon lekker lachen met elkaar.
De ballonnensportwagen gemaakt met Group Extreme Twisters tijdens de oldtimer beurs in MECC Maastricht. Raad eens van hoeveel balonnen deze is gemaakt?
 
 
 
 
 
 
Ballonsportauto van Clown Niekie
   en de Group Extreme Getter's
        GET 6
interview Clown Niekie
in krant Alkmaar op Zondag
Artikel in autoblad Autosport.
Clown Niekie komt in Alkmaar, Heiloo, Limmen, Castricum,  Bergen, Egmond, Schoorl, Heerhugowaard, Ursem, Schermerhoorn, Avenhorn, Zuid-Schermer, Driehuizen, Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude,  Niedorp, Warmenhuizen, De Rijp, Middenbeemster, Hoorn, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk, IJmuiden, Schagen, Den Helder, Zaandam, Amsterdam, Haarlem in Noord-Holland maar ook ver daarbuiten van Zuid-Holland tot Limburg en weer naar boven tot zelfs in Friesland